Senaste nytt från Peab – det här händer på nya Stanstorpsskolan

Bygget av nya Stanstorpsskolan pågår för fullt och var tredje vecka delar Peab med sig om vad som är på gång. Ta del av deras uppdateringar här och hör av dig till oss om du har frågor.

Senaste nytt från Peab veckorna 42, 43 och 44  

Uppdatering per E-post istället:

Vill du få den här uppdateringen direkt till din mejl eller har du andra frågor, kontakta Ludvig Nilsson, Projektledare Staffanstorps Kommunfastigheter AB:

ludvig.nilsson@staffanstorp.se

Nya Stanstorpsskolan byggs i samarbete med Peab. Den byggs på samma tomt där den befintliga Stanstorpsskolan finns och kommer att rymma 525 elever. Den totala ytan uppgår till cirka 10 000 kvadratmeter som kommer att fördelas på två plan. Den nya skolan beräknas vara klar för slutbesiktning i juli 2026 och inflyttning inför höstterminen 2026. Den befintliga skolan kommer att rivas när den nya står klar och en ny skolgård kommer då att utformas.

Här kan du läsa mer om Stanstorpsskolan

Första spadtaget på Stanstorpsskolan – en viktig milstolpe i ett viktigt projekt

Så var det äntligen dags för det traditionsenliga “Första spadtaget” på Stanstorpsskolan i Staffanstorps Kommun.

På plats fanns bland annat: Ludvig Nilsson, Projektledare Staffanstorps Kommunfastigheter AB, Christian Sonesson, Kommunstyrelsens ordförande Staffanstorps Kommun, Krister Åkesson, Utbildningschef Staffanstorps Kommun, Jesper Göransson, vd Peab samt Carl-Filip Hedlund, Platschef Peab.

Ett femtiotal elever från Stanstorpsskolan deltog i ceremonin med viftande ballonger och sång. Nova, Hjalmar, Amanda och August hjälpte till med det klassiska spadtaget och så grävde de ner en tidskapsel för kommande generationer.

Efter ceremonin bjöds alla deltagare och alla elever på svensk oxfalukorvskebab ute på skolgården. Det var skolans egna kockar, leverantörerna SCAN och Lantmännen samt gänget på Gott Nock Catering som stod för maten.

”Det första spadtaget markerade en viktig milstolpe på ett projekt som vi alla sett fram emot. Det blev en väldigt trevlig dag och det var särskilt roligt att se elevernas engagemang och delaktighet. Med den här skolan bygger vi för framtiden, och det känns bra att få bidra till något som kommer stärka både samhället och utbildningen framöver”.

Ludvig Nilsson, Projektledare, Staffanstorps Kommunfastigheter AB

Se Peabs film från dagen  

NYA STANSTORPSSKOLAN BYGGS I SAMARBETE MED PEAB
Den byggs på samma tomt där den befintliga Stanstorpsskolan finns och kommer att rymma 525 elever. Den totala ytan uppgår till cirka 10 000 kvadratmeter som kommer att fördelas på två plan. Den nya skolan beräknas vara klar för slutbesiktning i juli 2026 och inflyttning inför höstterminen 2026. Den befintliga skolan kommer att rivas när den nya står klar och en ny skolgård kommer då att utformas.

Här kan du läsa mer om Stanstorpsskolan

👷‍♀️ Ett tränat öga kan se att några personer på bilderna saknar hjälm. Det är helt i sin ordning. Området var avspärrat och räknades inte som en arbetsplats.

Foto: Daniel Kvist

Staffanstorps Centrum AB 2024