E-faktura

Staffanstorps Energi AB erbjuder möjligheten att få e-faktura istället för pappersfaktura. En e-faktura innebär att vi skickar fakturan till din internetbank. Du slipper hålla ordning på pappersfakturan och behöver inte skriva in OCR-nr varje gång fakturan ska betalas.

Anmälan gör du i din internetbank. I internetbanken finns en lista över företag som erbjuder e-faktura. Där väljer du Staffanstorps Energi AB och fyller i anmälningsformuläret direkt på skärmen.

Frågor och Svar

1

En e-faktura är en faktura som skickas till dig elektroniskt via din internetbank. Istället för att få en pappersfaktura med ett inbetalningskort får du fakturan presenterad i din internetbank. Du kan titta på den på skärmen och sedan klicka för att godkänna betalningen. Alla uppgifter för att göra betalningen är redan ifyllda och du slipper knappa in OCR-nummer, datum och belopp.

2

Du anmäler dig för e-faktura via din internetbank.

3

Du avanmäler dig via din internetbank. Du letar upp avanmälan för e-faktura och sedan följer du instruktionerna för avanmälan.

4

Du måste regelbundet kontrollera hos din internetbank om du har några e-fakturor som har kommit in för betalning.

5

Nej, när du är anmäld till e-faktura får du inte längre någon pappersfaktura.

6

E-fakturan innehåller samma uppgifter som pappersfakturan.

7

När du har godkänt din e-faktura i din internetbank ser banken till att fakturan betalas på förfallodagen.

8

Ja, det går bra. Kontakta kundtjänst om du även vill ha autogiro. Du kan även beställa autobetalning av din e-faktura, vilket innebär att fakturan läggs upp automatiskt för betalning på förfallodagen (se din internetbank för vidare instruktioner).

9

E-fakturan får du vid samma tidpunkt som du skulle ha fått pappersfakturan.

10

Om du missar att betala e-fakturan kommer du att få en påminnelse på papper.

11

Om du byter bank måste du själv anmäla dig för e-faktura i internetbanken hos din nya bank.

12

Har du frågor om betalningen, kontakta din bank. Har du frågor om innehållet i e-fakturan kontaktar du vår kundtjänst via telefon 046-280 43 00.

Staffanstorps Centrum AB 2024