Frågor och svar om fibernät

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om fiber. Hittar du inte svaret på det du undrar över är du alltid välkommen att kontakta oss på 046-280 43 00  (öppettider 09-12:00) eller info@staffanstorpsfibernat.se

Observera att ROT-avdrag inte kan tillämpas vid köp av fiberinstallation från Staffanstorps Fibernät AB.

Frågor och Svar

1

Fiberoptik består av trådar som innehåller en kärna av glas eller i vissa fall plast med en diameter som är mindre än ett hårstrå. Det fiberoptiska systemet skickar ljus och data med oändlig kapacitet och räckvidd. Detta gör att infrastruktur som byggs med fiberoptik betraktas som en framtidssäker metod för datakommunikation. Flera fibrer samlas i ett hölje som i regel kallas för kablar.

Med rätt utrustning i båda ändarna av fibern omvandlas ljuset till data som utgör våra kommunikationstjänster.

Fiberkablarnas känslighet ligger i tryck, böjningsgrad och brott. Till skillnad från en kabel baserad på koppar (el, traditionell telefoni mm) kan inte en fiber lagas vid avbrottet utan att man tillför en ny kopplingspunkt. Ofta är lösningen att den kabel som är skadad måste ersättas med ny och detta kan göra att tiden för reparation är längre än vid avbrott på kopparkablar.

Ljussignaler dämpas och förvrängs mindre i optiska fibrer än elektriska signaler i koppartråd. Därför räcker det att ha en sändare som förbrukar lite elektricitet.

2

Ett öppet nät innebär att det finns ett brett utbud av tjänsteleverantörer, tjänster och prisbild. Konkurrensen som finns i det öppna nätet skapar en sund marknad som i flesta fall motsvarar ett nationell prisbild.

För dig som kund innebär detta att du fritt väljer bland utbudet av tjänsteleverantörer.

Utbudet av tjänsteleverantörer, tjänster och priser finner du i en webbportal https://www.openuniverse.se/privat/staffanstorpsfibernat/.

3

Staffanstorps Fibernät AB samarbetar med OpenUniverse/GlobalConnect för att tillhandahålla tjänster såsom bredband, telefoni och tv.

Det finns en Webbportal http://www.staffanstorp.openuniverse.se där man fyller i sin adress. När man fyllt i sin adress så kommer man se vilka tjänster som erbjuds till dig som är kund. Du kommer också kunna se vilka priser alla tjänsteleverantörer har och du kommer lätt kunna välja det som passar dig bäst. Ibland så finns det erbjudanden som man som kund kan ta del av.

4

Just för tillfället finns det tyvärr ingen karta som privatpersoner kan titta på.

Du som privatperson kan kontakta oss med e-post till info@staffanstorpsfibernat.se så återkommer vi så snart vi kan angående möjligheten om att kunna koppla upp er till vårt nät. Tiden för leverans av en anslutning kan vi inte lämna innan vi fått ett avtal signerat, men vår ambition är att leverera inom 3-6 månader från mottaget av avtal.

För dig i lägenhet ber vi dig kontakta din fastighetsägare eller förening som i sin tur kan kontaktar oss med e-post via info@staffanstorpsfibernat.se så återkopplar vi för en vidare dialog.

För dig i ett företag eller en organisation kontakta oss via e-post info@staffanstorpsfibernat.se så återkommer vi för en vidare dialog.

För dig som ska utföra markarbeten hänvisar vi till Ledningskollen.se för besked om vår närvaro i det aktuella området. Vi utför även utsättning av vårt nät där så efterfrågas eller krävs.

5

Befinner du dig i en tätort (Staffanstorp eller Hjärup) eller i ett område där vi redan har etablerat fibernät såsom exempelvis Grevie är vår målsättning är att du inte ska behöva vänta längre än tre (3) månader på en anslutning. Faktorer som påverkar leveranstiden kan vara hur många anslutningar som beställts samtidigt och vilka andra eventuella större projekt som kanske pågår.

När vi tagit emot en beställning via vårt Beställningsformulär fiberanslutning, så skickas avtalet i två kopior ut via post. När båda kopiorna av avtalet är signerade, returneras samtliga sidor av båda exemplaren av avtalet i bifogat returkuvert. Därefter signerar vi avtalet och en kopia returneras till dig.

När avtalet är undertecknat av båda parter kan projektering påbörjas. Ni kommer att bli kontaktade av vår underentreprenör för tomtprojektering när det närmar sig leverans. Vid tomtprojektering går vi igenom tidplan och förfarande. Vi diskuterar placering av dukt på tomten samt invändig placering av tjänstefördelaren (CPE). Vi kommer att förlägga fiber till närmsta lämpliga vägg.

Efter tomtprojektering är det dags för vår underentreprenör att gräva, förlägga dukt och blåsa fiber.

När grävning och förläggning är klar kommer nästa underentreprenör att genomföra den tekniska installationen. Både inne hos dig och ute i vår nod. Därefter ska kommunikationsoperatören aktivera porten.

När tjänstefördelarens WAN lampa lyser är installationen klar i noden. Men även efter det kan det ta upp till 5 arbetsdagar innan porten är aktiverad.

6

Vi har inga större pågående fiberprojekt i tätorterna Staffanstorp och Hjärup som pågår just nu. Däremot ansluter vi löpande efteranslutningar i de områden där vi redan idag finns.

Är Du intresserad kontakta oss genom att skicka e-post till info@staffanstorpsfibernat.se så återkommer vi med mer info.

7

Just nu pågår ett stort landsbygdsprojektet som beräknas pågå fram till 2023 och omfattar områden såsom:

Du kan läsa mer om det här: Landsbygdsprojekt

Detta projekt erhåller stöd från Jordbruksverkets Landsbygdsprogram vilket innebär att vi ha en förutbestämd ekonomisk plan och tidplan att förhålla oss till.

Staffanstorps Centrum AB 2023