[Staffanstorps Fibernät] En pratstund om fiber över en kopp kaffe

I Staffanstorps kommun har nära 6 000 villor och flerfamiljshus redan kopplat upp sig till fibernätet. Intresset är stort och frågorna är många. Därför erbjuder vi en smidig lösning för alla som har frågor. Nu kan du enkelt boka tid med Fredric Sköld, projektledare på Staffanstorps Fibernät AB, genom verktyget Calendly.

Många har redan hoppat på möjligheten
Vi introducerade den här möjligheten i början på året och gensvaret har varit stort.

– Det är verkligen roligt, säger Fredric. Nu är den enklare än någonsin att boka in en pratstund med mig. Välj mellan att mötas digitalt via Teams, över telefon eller personligen på Kometen i Staffanstorp. På den tid som passar dig bäst, ensam eller tillsammans med dina grannar. Över en kopp kaffe går vi i lugn och ro igenom allt du/ni vill veta om fiber och vad en anslutning innebär.

Så här bokar du ett möte med Fredric

1. Gå till: Calendly.
2. Välj datum och tid.
3. Ange kontaktuppgifter och hur du föredrar mötet (digitalt, via telefon eller på plats på Kometen).
4. Passa på att skriva ner dina frågor vid bokningen, så kan Fredric förbereda sig på bästa sätt.

Varför välja fiber?
Fredric får många frågor och den vanligaste är varför man ska man välja fiber framför ett mobilt alternativ. Han svarar:

– I dagens digitala samhälle är behovet av en pålitlig och snabb uppkoppling avgörande. Med fiber får du precis det. Genom att ha en nergrävd kabelanslutning som går direkt till din fastighet, är anslutningen oberoende av väderförhållanden och yttre påverkan. När det kommer till 5G påverkas uppkopplingen i högre grad av yttre faktorer såsom antalet enheter som är anslutna till masten och väderförhållanden.

Priset är en het fråga
En annan vanlig fråga är varför det kostar så mycket att ansluta till fiber.

– En fiberanslutning är förvisso en dyrare investering, men det är en engångskostnad som kan öka värdet på din fastighet och ses som en investering för framtiden. I anslutningsavgiften ingår fullständig installation inklusive grävning, håltagning och grovåterställning på tomtmark. Vi tar inte ut några övriga avgifter för anslutningen.

Vi arbetar med att hålla våra priser konkurrenskraftiga och kombinerar våra ordinarie priser med kampanjer. Vi erbjuder även delbetalning i samarbete med SVEA ekonomi där du själv väljer betalningstakt.

Återinvestering i Staffanstorps nät
– Något som också kan vara bra att veta är att en betydande del av anslutningsavgifterna går tillbaka till nätet i Staffanstorp. Det innefattar allt från att säkerställa fiber vid nyproduktion av bostäder, till underhåll av nätet. Det krävs många viktiga insatser för att erbjuda invånarna i Staffanstorp en stabil och pålitlig fiberuppkoppling, avslutar Fredric.

Boka ett möte med Fredric i dag

Staffanstorps Centrum AB 2024