Första fiberanslutningen levererad i Landsbygdsprojektet

Staffanstorps Fibernät anslöt och tände upp första fastigheten i Stora Mölleberga före julhelgen närmare bestämt 22 december. Vi fortsätter nu löpande att ansluta och tända upp kunderna i Stora Mölleberga med omnejd.

Upphandlingen för delområdena Kabbarp (Kabbarp, Stora och Lilla Uppåkra, Norrevångsvägen, Görslöv), Bjällerup (Stora och Lilla Bjällerup, Knästorp, Ädelholm) och Mölleberga (Lilla Mölleberga, Sunnanå samt kringliggande landsbygd) håller på att utvärderas och avtal med vinnande entreprenörer förväntas vara undertecknade senast 1 februari 2021. Byggstart beräknas följa omedelbart efter avtalstecknandet.

För att det beviljade stödet ska utbetalas krävs att vi når en anslutningsgrad om 78 % totalt för hela landsbygdsprojektet. Tyvärr har vi i delområde Kabbarp endast 49 %, delområde Bjällerup  endast 41% och delområde Mölleberga endast 38%. Totalt ligger vi på en anslutningsgrad om 45% som är 33 % från målet och detta kan förhindra byggstart i februari.

Vi ber alla som är intresserade av en obegränsad och framtidssäker kommunikationslösning till ett rimlig anslutningsavgift beställa snarast. Troligen kommer vi inte i framtiden kunna erbjuda en fiberanslutning till detta pris utan till en högre kostnad då medfinansiering från stöd inte kommer att finnas.

Projektet är tidsbegränsat och vi behöver veta att vi kan finansiera det med stöd och ber Dig/Er som överväger att beställa en anslutning att snarast genomföra en beställning här =>Beställning fiberanslutning 

Den generella anslutningsavgiften för full installation inklusive grävning på tomtmark, håltagning och grov återställning är 25 000 SEK (inkl moms)

Deb generella anslutningsavgiften för fastighetsägare som önskar gräva själv på tomtmark och ansvara för håltagning är 23 000 SEK (inkl moms)

Staffanstorps Centrum AB 2024