Fiberns dag 4 november – Vår fiberexpert sätter ord på varför du ska välja fiber framför mobilt bredband

Fiberns dag (Gimme Fiber Day) stiftades år 2013 av FTTH Council Global Alliance (FCGA) i syfte att hedra Charles K. Kao på dennes födelsedag den 4 november samma år. Charles K. Kao fick år 2009 nobelpriset i fysik för sin banbrytande utveckling av fiberoptiken.

Fiberns dag uppmärksammar med andra ord de enorma möjligheterna optisk fiber ger och vilken positiva påverkan fiberutbyggnaden har haft i världen. Med fiberoptik överförs information med ljusets hastighet. Ingenting kan färdas snabbare.

I Staffanstorps kommun närmar vi oss snart 6 000 anslutningar till villor och flerfamiljshus. I takt med att Staffanstorps kommun växer, växer också vårt nät.

Velar du mellan mobilt bredband och fiber?

Vår fiberexpert Fredric Sköld, projektledare på Staffanstorps Fibernät AB, förklarar varför du ska välja fiber framför mobilt bredband:

”Tänk dig att du äger en Ferrari. Men du måste dela den tillsammans med dina grannar och du får bara köra den ibland och inte när du själv vill. Så kan det vara att ha mobilt bredband i dag. Med fiber får du i stället en stabil och egen uppkoppling som du inte behöver dela med dig av till dina grannar.”

Bor du i Staffanstorp och vill ansluta till fiber?

Här hittar du allt du behöver veta för att ansluta.

Staffanstorps Centrum AB 2024