Stanstorpsskolan

Nya Stanstorpsskolan beräknas stå klar sommaren 2026. Skolan byggs på samma tomt där den befintliga Stanstorpsskolan finns och kommer att rymma 525 elever. Den totala ytan uppgår till cirka 10 000 kvadratmeter som kommer att fördelas på två plan. Den befintliga skolan kommer att rivas när den nya står klar och en ny skolgård kommer då att utformas. Under byggtiden kommer eleverna att gå kvar i den gamla skolan.

Se planhandlingar på Staffanstorps kommuns webb  

Projektledare

Ludvig Nilsson, Staffanstorps Kommunfastigheter AB
ludvig.nilsson@staffanstorp.se

Byggs i samarbete med

Peab

Följ bygget vecka för vecka

Ta del av senaste nytt från Peab här

Första spadtaget

Första spadtaget togs 3 oktober 2024. På plats fanns bland annat Ludvig Nilsson, Projektledare Staffanstorps Kommunfastigheter AB, Christian Sonesson, Kommunstyrelsens ordförande Staffanstorps Kommun, Krister Åkesson, Utbildningschef Staffanstorps Kommun, Jesper Göransson, Vd Peab samt Carl-Filip Hedlund, Platschef Peab.

Ett femtiotal elever från Stanstorpsskolan deltog i ceremonin med viftande ballonger och sång. Nova, Hjalmar, Amanda och August hjälpte till med det klassiska spadtaget och de grävde ner en tidskapsel för kommande generationer. Efter ceremonin bjöds alla deltagare och alla elever på svensk falukorvskebab ute på skolgården.

Se Peabs film från Första spadtaget

”Vi är oerhört glada över att kunna påbörja detta projekt. Vi har tagit med oss de bästa delarna från ett av våra tidigare skolprojekt och vidareutvecklat det för att skapa en god och utvecklande utbildningsmiljö. Under projekteringen har vi fokuserarat på att skapa en funktionell skola som uppfyller dagens krav på både lärande och hållbarhet.” – Ludvig Nilsson, Projektledare Staffanstorps Kommunfastigheter AB

Staffanstorps Centrum AB 2024